Uspešno zaključen šesti Festival ČIČI – Zmeraj prinesi si koco!

Zadnje novice

V Koroški osrednji knjižnici so v četrtek in petek, 9. in 10. junija, uspešno izpeljali šesti festival ČIČI – Zmeraj prinesi si koco! In Knjižne olimpijske igre.

Tokratno dogajanje je bilo v veliki meri v znamenju čebel in čebelarstva, saj je dogodek potekal v okviru projekta sodelovanja LAS Čebela BERE med!. Četrtkov dopoldan za otroke je prinesel živopisani vrvež po knjižnici. Zaradi muhastega vremena smo dogodke gostili v prostorih knjižnice. Otroci so spoznavali osnove sitotiska, se okraševali s festivalskimi ‘tatooji’, potiskavali s čebeljimi žigi in maskotami. Predšolskim otrokom so o čebelah in čebelarstvu pripovedovali člani Čebelarskega društva Ravne, v čebelarskem učnem kotičku pa so lahko z igro spoznavali svet čebel in njihov pomen za življenje.

    

Četrtkov večer je zazvenel v zvokih harfe in petju Zvezdane Novaković, vsestranske glasbene ustvarjalke in performerke, ter komorne zasedbe Grlenice.

V petek pa so se na 6. Knjižnih olimpijskih igrah pomerile ekipe sodelujočih LAS-ov in partnerskih knjižnic iz sosednjih dolin in regij v projektu Čebela bere med. Zmagala je ekipa LAS Raznolikost podeželja iz Celja, drugo mesto je pripadlo ekipi Knjižnice Ksaverja Meška iz Slovenj Gradca, tretji pa so bili naši čebelarji iz Čebelarskega društva Ravne.

foto: Nika Hölcl Praper (Fototeka KOK).

Več novic