Čebela BERE med!

Zadnje novice

A.L.P. Peca, d.o.o., vodilni partner LAS Mežiške doline sodeluje v operaciji sodelovanja Čebela BERE med. V operaciji sodelujejo tudi LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Spodnje Savinjske doline, LAS Raznolikost podeželja in LAS Mislinjske in Dravske doline.
Operacija predstavlja doprinos k razvoju lokalnih knjižnic, k povečanju njihovih vsebin ter prenosu inovativnih znanj in dobrih praks. Z operacijo sodelovanja želimo med otroke in njihove starše prenesti zavedanje o pomenu čebel za naše okolje.
Na našem območju v operaciji sodelujejo tudi Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika, Čebelarsko društvo Ravne na Koroškem in Občina Ravne na Koroškem.
Najvidnejša pridobitev operacije na našem območju bo vsekakor Grajska kavarna, postavljena bo na Gradu Ravne na Koroškem. Postavitev bo obiskovalcem omogočila branje ob dobri kavi na terasi, s pogledom na grajski park.
Izdelali smo tudi čebelarski učni kotiček, namenjen spoznavanju čebelarstva za otroke. Kotiček bo krožil med sodelujočimi LAS, v Koroški osrednji knjižnici se bo nahajal v juniju 2021. Vabljeni k ogledu!
Na učni čebelnjak na Piglnu se bo postavila fotovolatika, s tem pa bodo čebelarji pridobili možnost uporabe IKT vsebin pri izobraževanju otrok in mladostnikov.
Celotni članek o operaciji je na voljo na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije.
 

Več novic