Kolesarim za zdravje in zeleno prihodnost!

Zadnje novice

Kolesarji smo se zbrali na oblačno soboto, 21. 5. 2022, pred Občino Ravne na Koroškem. Kljub jutranjim padavinam smo se pogumno odpravili na pot. Oblaki so nam dobro deli, saj so nam omogočili prijetno vožnjo, kljub nedavni vročini.

 

Pri kozolcu na Poljani sta nas pričakala Viktorija Barbič, direktorica podjetja A.L.P. Peca (Vodilni partner LAS Mežiške doline) in dr. Matija Tasič, župan Občine Prevalje. Med tem, ko smo se kolesarji okrepčali s prigrizki in pogasili žejo, je ga. Barbič udeležencem predstavila projekt sodelovanja Skupaj za varni jutri in jih povabila k sodelovanju na brezplačnih športnih aktivnostih, ki jih bomo v okviru projekta izvajali v jeseni. Župan je predstavil projekt Nakult v okviru Geoparka Karavanke in nadaljnje načrte za razvoj turistične destinacije Poljana. Obiskovalci so imeli možnost preizkusiti VR očala, s katerimi so se virtualno sprehodili med lepotami Mežiške doline.

Naslednja točka našega druženja je bila delavnica temeljnih postopkov oživljanja in uporabe automatskega defibrilatorja – AED.  Širjenje znanja temeljnih postopkov oživljanja je bila temeljna aktivnosti pri zasnovi projekta. Mežiška dolina se tudi ponaša z eno najbolj obširnih mrež AED aparatov v Sloveni – mrežo, ki smo s projektom še povečali. Člana Društvo koronarni klub Mežiške sta nam prikazala celotni postopek oživljanja in poskrbela, da smo razumeli pomen hitrega odziva za reševanje življenj.

Ko sta inštuktorja ocenila, da smo se primerno usposobili, smo se odpravili na malico. V notranjosti kozolca nas je pričakala zdrava, domača malica, ki nam jo je priskrbela ekološka kmetija Gradišnik. Siti in zadovoljni smo ponovno zajahali kolesa. Ustavili smo se na Prevaljah, kjer je potekal Festival bralne značke, nato pa smo druženje zaključili in odšli vsak svojo pot.

Več novic